Menu

Podzim na dědině

21.–22. září 2024 vás zveme do Skanzenu Strážnice na tradiční akci „Podzim na dědině“. V programu se návštěvníci seznámí s tradičními způsoby hospodaření a životem na moravské vesnici přelomu 19. a 20. století. Nebudou chybět tradiční podzimní práce, orba koňským potahem, malý řemeslný jarmark, vinný šenk s burčákem i odrůdovými víny, ukázky přípravy tradičních pokrmů, hry pro děti a občerstvení.
__________________
Součástí sobotního programu bude i akce "Vojenský den":
https://www.skanzenstraznice.cz/udalosti/vojensky-den/
Letos se na této akci prostřednictvím dvou rekonstrukcí bitev přeneseme do roku 1919. Čekat nás budou bojové ukázky Dálný východ 1919 (boje čs. legionářů a amerického expedičního sboru proti zbolševizovaným partyzánům na transsibiřské magistrále) a Boj o Slovensko 1919 (boje čs. legionářů a domácího vojska proti maďarské Rudé armádě a Rudým gardám o jižní hranice Slovenska). Program doplní rovněž dobové vojenské tábory s výstavkami vojenské výstroje a výzbroje. Akce se koná s finanční podporou Ministerstva obrany ČR v rámci projektu Prezentace tradic armády na jihu Moravy.

Bojové ukázky:

  • 11 hod. Boj o Slovensko 1919 (boje čs. legionářů a domácího vojska proti maďarské Rudé armádě a Rudým gardám o jižní hranice Slovenska)
  • 14 hod. Dálný východ 1919 (boje čs. legionářů a amerického expedičního sboru proti zbolševizovaným partyzánům na transsibiřské magistrále)
__________________
Program pro veřejnost od 9:00 do 17:00 hod. Poslední vstup v 16:00 hod.
Informace cenách a vstupech ZDARMA: https://www.skanzenstraznice.cz/oteviraci-doba-a-cenik/