str. 276

ničích, Labutěch, Hýzli, Skalce, Ježově, Žadovicích, Kelčanecb, Vlkošir a Skoronicích. 7. Bohuslavský v Bohuslavicích — skoro zaniklý. 8. V r a c o v s k ý ve Vrucově. !). Žeravský v Žeravicúh — takměř zaniklý. 10. Doraanínsko-osvětimanský, podobný následujícímu dosti značně, ale přece samostatný v osadách: Brezo-. vicích, OsvěUmanech Medlnvicích, Hostijově, Oujezdci, Syrovíně, Temnicích a Domaníně. 11. Hradištský (dolácký) se čtverým odstínem: «) Polešovským v osadách: Polešovicích, Ořechově, Vážanech, Nedakonicích, Tučapech, Kostelanech, Zlechově, Boršicích, Tupesích, částečně i v Písku (ženské); 6) V e 1 e h r a d s k o- s p y-tinovským v osadácli: Velehradě, Modré, Salaši, Staré Huti, Jalubí, Jankovicích, Košíkách, Kudlovicích, Sušici, Traplicích, Alen-kovicích, Žutavech (částečně), ve Spytinově, Babicích, Ceronech a Huštěnovicích; c) Staroměstsko-Jarošova kým ve Starém Městě, Jarošové a nyní většinou i v Mařaticich ; d) B i 1 o v i c k ý m v Mistřicích, Knřžpoli, Včerálecb. Bílovicích, Topolné, Nedachlebicícb, Částkově, Bŕezolupech a Šarovech i v Komárově. 12. B u c h 1 o v s ký r v Buchlovicích, Břestku a Sříbrnicich. 13. Kunovský v osadách: Derfli, Mařaticich (tu ustupuje ponenáhlu staroměstskému), Kunovicích, Véskách, Popovicích, Podolí a Mikovicích. 14. Hradšovský v osadách: Hradšovicích, Lhotce, Dr^lavicích a Veletínech. Dříve byl jako vlčnovský skorém. 15. V 1 é n o v s k ý, předešlému příbuzný, ale-přece naprosto svérázný, ve Vlčnově. 16. U h.- brodský v osadách: Pašovicích, Maršově, Polichnu, Rudicích, Šumících, Újezdě, Těšové, Havřicích a Drslavicích. 17. Bánovský v Bánově, Bystřici a Suché Loze. 18. N i v n i c k ý v Nivuici, Korytné, Horněmči, Slavkově, Dol-němčí a s odchylkami haleny v Boršicích. 19. U h. -ostrožský v osadách: Nové Vsi, Chýlících, Kvačících, Předměstí Uh. Ostroha, Milokošti, Blatnici, Blatničce, Ostré Lhotě a Hluku. 20. Veselský v osadách: Veselí a Předměstí, Zarazících, Znorovech, Lideřovicích, Hrozhové Lhotě, Kozojídkách, Zeravináeh, Tasově, Kněždubě a Lhotě Tvarožné. 21. Strážnický ve Strážnici, Petrově, Zvolenově, Su-doměřicích a Radějově. 22. Rohatecký v Rohatci.

C. Kroje horňácké (kopaničářské):

23. V e 1 e c k ý v osadách: Velké, Javorníku, Nov. Lhotkáchr Vápenkách, Kuželově, Hrubé a Malé Vrbce, Lipově, Louce a SúchověV 24. St r a ň a n s k ý ve Stráni. 25. Brezovský v Brezovej, 01-šovci a na Lopeníku. 26. S t. h r o z é n k o v s k ý na Star. Hrozenkově, Zídkové, Vápenicích a Výškovci. K těmto různokrojům na mor. Slovácku přidány buďtež ještě uvedené a námi vlastně k valašským krojům přiřaďované