str. 464

ethnologické. Tomu, kdo se zabral do studia vědy této, mnoho neprospěje, poněvadž znalost výpisků tu uveřejněných dlužno předpokládati jako abecedu u každého odborníka, který se

Achelisově ani potuchy, ptoucí očekává konec konců, že spisovatel vyloživ rozmanitá stanoviska o definici a úkolu ethnologie, přistupuje k objasnění celkovému, konečnému, jak

M. Kopecký svolává na komedii. Kresba M. Alše.

zásobil průpravnými studiemi v oboru studia tohoto. Nera'li znova opakujeme stesk, že slavica non leguntur a že tedy o činnosti zakladatelů studia řthnologického u Slovanů není v knize

tedy by sám definoval úkol ethno-logiekéuo badání přesným, určitým vzorcem. Očekává toho marně. Chválíme velikou sečtělost spisovatelovu, přehledný výklad o pracích příprav-