Josefov. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 15. do 27. srpna 1893. Př. J. Siřiště, říd. uč., j. J. Štěrba, uč. Čl. výb.: Š. Hofmeister, J. Duška, J. Matějka. Pracovnici kraj. výst. titéž pánové.

Kamenice n. L. J. K. F. Jára, měst. taj.

Karlín. Odbor zřízen r. 1893. Př. JUC. F. Zákrejs, okr. taj., j. V. Širek, okr. kance-lista. Čl. užšího komitétu: J. Gabriel, fot., F. Kneidl, řid. měšť. škol, V. Nechvíle, řiditel měšť. školy, A. Vostatek, účet. okr. hosp. zál., J. Štetka, říd. uč. ve Vysočanech. Činní čl. širšího komitétu: JUC. J. Svátek, taj. obce karlínské, JUC. A. Kučera, taj. obce trojské, J. Šťastný, říd. uč. v Bohnicích, J. Janč, říd. uč. v Břežanech, J. Urban, říd. uč. v Čako-vicích, F. Hykeš ve Vinoři, J. V. Rychtářík, uč., V. Šplechner, ob. star. ve Chvalech, A. Brabec, říd. uč. v Dol. Počernicích. — V Troji zřídil se subkomitét: př. Ant. Růžička, nám. V. Pechtát, j. A. Kučera.

Kdýň Nová. Odbor zřízen r. 1892. Př. F. Tšída, j. E. Tšída, nám. předsedy Rud. Žákovec, pokl. E. Žákovec. Čl. výb.: J. Housar, J. Řeřábek, A. Kohout, F. Greiner, J. Pitter-mann.

Kladno. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka od 25. do 31. prosince 1894. Př. dr. J. Hruška, j. J. Pauer, říd. uč. Funkcionáři: F. Rössler, řid., J. L. Černý, řid., referent odboru Jan Mrazík, odb. uč. Čl. výb.: V. Sochor, P. Tomšů, Č. Meixner, prof. A. Pokorný, F. Staněk, J. Nejedlý, K. Špringer, B. Javůrek, E. Lorber, J. Jílek, B. Kuchař, F. Fulín, F. Blahník, V. Polák, J. Štorek.

Klatovy. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka od 29. července do 5. srpna 1894. Př. R. Beer, gymn. řid., j. dr. K. Hostaš, adv., účet. H. Seichert. Pracovníci pro výstavu: F. Vaněk, prof., H. Schwarzer, inž., B. Prusík, prof., J. Pavlík ml, uč., P. T. Mika, A. Eisner, uč., J. Vala, B. Nebovidský, řid., J. Tarantík, uč., JUC. M. Čermák, MUC. Schaller, řid. měšť. škol, J. Nešpor, J. Schubert, uč., R. Beer, gymn. řid., dr. K. Hostaš, J. Petr, prof., pí. T. Beerová, pí. A. Muchová, pí. A. Hostašová, pí. J. Petrová, pí. J. Pintová, sl. J. Pithova, pí. M. Figarová, J. Hustoles, prof. Vočadlo, prof. Vondrák, dále učitelové: Frant. Veselý z Chudenic, Josef Procházka z Týnce, Em. Prexler z Číhané, F. Tichý ze Švihova, Piťha a B. Svoboda z Plánice, K. Hinz z Kolince, J. Mašek z Bezděkova, V. Piťha z Čachrova, P. T. Waldmann, kaplan v Janovicích, P. E. Červený, far. v Běšinách, F. Mráz, uč. ze Za-vlekovic, pí. K. Hambergrová, choť soud. adj. v Plánici, pí. K. Černá, choť řid. panství v Žinkovech, pí. Mazalová, choť stat. v Do-lanech, sl. A. Kunstova, učit. ve Švihově, slečny Ondrákovy, pí. Pánková, pí. Gedeonová, pí. Franková, sl. Varausova, pí. Šubrtová, sl. Kličkova, pí. Hošťáková, sl. Jehlíkova, pí. Vo-čadlová,pí. Kacerovská, sli. Pošova, sl. Pražská, pí. Šimanová z Klatov, Klatovští pěstitelé karafiátů, klášter školních sester v Klatovech a jiní.

Kněžmost. Odb. zřízen r. 1892 Výstavka od 19. března do 9. dubna 1893 Př. P. Jos. Pavec, far. Pracovníci: J. Flanderka, říd. uč., J. Bartoš, uč. M. Maštalíř, říd. uč., A. Hůrka, uč., J. Nejedlý, říd uč., J. Liška, uč., Ant. Holvek, uč., J. Uhlíř, říd. uč. Dámy: E. Kru-chová, B Maštalířová, A. Elsnerová, J. Hu-kaňova, A. Jiráčková.

Koleč. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 23. do 29. července 1894. Př. dr. P. Al. Danda, far., j. J. Košek, uč., místopř. V. Brt-ník, star. obce Blovice, V. Švarc, obch. pokl., revisoři účtů, J. Šťastný, rol., F. Fiala, rol., F. Hlavač, uč., J. Peis, uč., Jan Dörl, hosp. správce, A. Zelníček, správce tov. v Mozolíně, J. Podhora, rol. z Třebušic, F. Švarc, zámečník. Pracovníci: A. Bouček, S. Böhm v Třebu-šicích, J. Mansiger, L. Zápotocký v Zákolanech, J. Heller v Zákolanech, J. Felcman ve Zvole-něvsi, V. Šaroch.

Kolín. Učitelská jednota »Komenský« zříz. r. 1894. Př. G. Svoboda, řed. ob. a měšť. škol, j. J. Richtr, uč. ob. školy, V. Černík,

říd. uč. v Týnci. Pracovníci při výstavce dne 26. srpna až 2. září 1894.: J. Tůma, uč., Lo-šany, J. Patrný, říd. uč., Sendražice, K Pér, říd. uč., Vrbčany, V. Kohout, říd. uč., St. Kolín, A. Berger, uč., J. Březina, uč., Meth. Stuchlík, říd. uč. v Křečhoři, L. Červinka, uč. ve Veletově, E. Senohrábek, uč., Štitary, J. Židlický, říd. uč., N. Ves, V. Kosař, Jos. Volek. K. Chobot, učitelé ve Velimi, J. Skokan a F. Kühn, učitelé v Radboři, J. Peklo, Jos. Pacák, M. Kašpar, učitelé v Týnci n. L., A. Vaniček, říd. uč. ve Veletově. — Kromě toho byl odbor zřízený městskou radou, jehož předsedou byl starosta dr. Cyvín.

Komárov. Místní odbor hořovického kraj. odboru. Př. J. Anděl, ob. star., j. Z. Fiala.

Kostelec n. Černými Lesy. Odbor zříz. r 1894. Př. B. Kaše, okr. star., j. V. Morstadt, účet, pokl. dr. Musil, místopř. H. Werner. Čl. výb.: V. Klíma, řid. škol, Václav Valenta, měšťan, J. Homolka, měšťan.

Kostelec n. L.

Kostelec n. Orlicí. Odbor zřízen r. 1893. Výstavka od 4. do 6. srpna 1894. Př. Josef Schütz, okr. star. v Častolovicích, místopř. dr. K. Švehla, j. Gotthard Jos., Lašek říd. uč. v Častovicích, Jan Koutník, řídící učitel v Borohrádku, T. Sedloň, říd. uč., Jindřich Pavlát, star. z Doudleb, K. Feuerabend, odb. uč. škol měšť., E. Böhm, lékár., V. Hlaváček, řid. v Cuclavi, J. Šmíd, říd. uč. ve Chlenech, J. Pejša, uč. v Libli, J. Forejtek, uč. v Pot-štýně, A. Pokorný, říd. uč. v Petrovicích. Pro výstavku pracovali: Všichni členové výboru, pak učitelstvo v okresu, hlavně Jan Rabyška, uč. ve výslužbě, Spolek musejní, J. Piffl, poštmistr v Doudlebích, setník mimo službu, V. Koďousek, K. Pazourek, říd. uč. v Čsticích a jiní.

Kosátky u Mělníka.

Kouřim. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka od 19. do 26. srpna 1894. Př. A. Sál, star. okr., j. V. Dušek, uč. Čl. výb.: učitelé V. Verner, V. Dudek, V. Javůrek, J. Rejholec, A. Veselý, J. Vraný. Pracovníci při výstavce: ní. Al. Hromátková, choť ředitele škol, sl. J. Majerova, sl. Z. Schmidtová, učit., J. Hro-mátko, řed. škol, A. Otto, uč.

Královice. Odbor zříz. r. 1893. Výstavka od 5. do 15. srp. 1894. Př. dr. L. Batěk, kníž. lék. z Plas, j. J. Dyk, odb. uč , pokl. F. Cédl. Př. širš. slavn. výb. F. Šlach, star. městský i okr. Čl. výb : JUC. J. Knedlhans, dr. Jan Bašta, V. Bretšnajdr, J. Bébr z Královic, J. Lukeš z Koryt, J. Koutský z Břízska, Vojt. Prusík z Výrova, J. Rittich z Plas, F. König z Hrašovic, J. Pfeiffer a A. Rác z Čisté, H. Ouvalský z Kozlan, F. Kučera z Kozlan, M. Drofa z Křiče, V. Nedbal a F. Wohl z Plas, E. Hrbek z Hodiny, J. Legát z Křečova, A. Kouba, F. Modrý a J. Kypta.

Královice Dolní. Odbor zřízen r. 1892. Př. J. Nevařil, notář, j. J. Valchář, uč. v Koše-ticích. Čl. výb.: P. J. Kousal, far. v Keblově, sbor učitelským v Hněvkovicích.

Krumlov Český. Odbor zřízen r. 1893. Př. O. Mužík, říd. uč., pokl. F. Čipera, uč. Čl. výb.: J. Hrubeš, A. Blažek, J. Carda, L. Hotovec, V. Mikyška, J. Malý, J. Krátký, J. Beneš, J. Elias, F. Vránek, učitelé.

Křemže Česká. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka od 2. do 8. září 1894. Př. P. Tomáš Zacharda, j. M. Řídel. Sběratelé a pořadatelé: P. Valenta, F. Kouba, P. Trapl, A. Blažek, slečny K. Bednářova, K. Blažkova, K. Staňkova. Čl. výb : V. Paclík, J. Vondráček, V. Šafránek, A. Cipín, F. Valenta.

Křivoklát. Odbor zřízen r. 1894. Př. J. Šíma, okr. star., mlynář ve Skřivani, j. Alois Buss, uč. Funkcionáři: J. Růžička, říd. uč., místopř., J. Syrový, hutní správce v Roztokách, zástupce okr. výb. Čl. výb.: P. J. Kutiš, far., K. Sallač, okr. taj., dr. Jiruš, A. Janků, soudní přír., J. Nitsche, star., D. Dlouhý, stavitel, J. Šnobl, stavitel, J. Kubias, inž., F. Černý, obecní radní, J. Wildmann, sudí, H. Faster, notář, Al. Tolmann, obecní radní P. AlI. Dostal, obecní radní a spisovatel na Velíze, dr. B. Jahn, obvodní lékař v Novém

Jáchymově, K Vitouš, uč. v Nové Huti a J. Sajler, rol. v Kublově. Spolupracovníci obecní starostové a městský spolek »Jungmann«.

Kyšperk. Odbor zřízen r. 1893 Výstavka od 14. do 17. května 1894. Př. dr. J. Mikyška, j. A. Krčmařík, uč., místopř. J. Stehno. Čl. výb.: P. V. Tejkl, tar., F. Kryštofek, obch., F. Novotný, měst. taj., J. Kadleček, říd. uč.,

O. Šmoranc, uč., F. Dostal, uč., A. Kněžek, říd. uč. z Kunčic, V. Krulich, říd. uč. z Orlice, J. Hoffmann, říd. uč. z Lukavice. Při výstavce činna byla mimo již uvedené Jednota paní a dívek »Eliška«.

Libáň. Př. J. Voves, rol. a okr. starosta v Drahorazi u Kopidlna, j. B. Kolářský, okr. taj. v Libáni.

Libeň. Odbor zřízen r. 1894. Př. Bedř. Wagner, j. L. Pek, místopř. V. Vondřich.Čl. výb.: J. Bobek, L. Hejtmánek, K. Hlaváček, J. Šebek, A. Tauš.

Libochovice. Odbor zřízen r. 1894 Př. A. Makeš, říd. uč., př. »Budče«, j. V. Ple-singer, uč. v Budyni a V. Fetter, uč. v Chotě-šově, pokl. K. Křenek, řid. měšť škol. Čl. výb: Václ. Hajšl, řídící učitel v Chotěšově, Leopold Doležal, říd. uč. v Charvatcích, Jan Červenka, říd. uč. v Křesyně. Změněno dne 11. listopadu takto: př. Ant. Makeš, říd. uč. v Ředhošti, místopř. B. Mayer, obch., I j. E. J. Hrubý, řed., II. j. F. Tichna, uč., pokl. JUC. Šatek, substitut notáře.

Libomyšl. Místní odb. hořovického kraj. odboru (pošta Lochovice). Př. V. Vitásek, j. V. Souša ml.

Litomyšl. J. JUC. R. Svoboda.

Lochovice. Místní odbor hořovického kraj. odboru. Př. P. V. Marek, děk., j. Fr. Picka, říd. uč. Funkcionáři: J. Jelínek, řid. přádelny, J. Šedivý, správce velkostatku.

Lomnice u Jičína. Odbor zřízen r. 1892. Výstavka od 12. do 19. srpna 1894. Př. Ant. Kosina, řid. škol, j. J. Petrák. Čl. výb.: J. Crha, obch., J Fučík, správce školy ve Lhotě Bradlecké, M. Hlaváč, správce školy v Košově. Pracovníci při výstavce: př. J. Jandou-sek, obch., pokl. J. Crha, obch., J. Fišera, okr. taj., výboři: J. Petrák, uč, J. Tichánek, uč., A. Kosina, řed. škol, A. Kalendovský,

I. Hornych ml., F. Mazánek, J. Jirounek, A. L. Čerman, dále pomáhaly slečny R. Jinova a Martínkova, V. Knop.

Louny. J. A. Mohl, řed. hosp. školy.

Lužec n. V.

Lysá n. L. Odbor zřízen r. 1893. Př. E.

Heide, správce domu v Litovli, j. F. Otruba,

uč. měšť. školy, náčel. sekce zeměpisné Jos.

Krauskopf, řid. měšť. škol, F. Pitrák, uč. ob.

škol, náčel. sekce jazykové, K. Pošva, měšť.,

náčel. sekce sběratelské. Pracovníci mimo

uvedené: J. Petrželka, mistr truhlářský, Jos.

Drexler, mistr kominický v Lysé, Chrůma,

rol. v Lysé.

Malešov.

Mělník. Odbor zřízen r. 1894. Výstavka od 28. do 30. září 1894. Př. V. Haupt, purkm., j. B. Čermák, řed. pokr. škol Funkcionáři: Dr. A. Balík, adv., pokl., J. Welzl, uč., Al. Dvořák, říd. uč., správce musea. Čl. výb.: Dr. Hallmünzer, dr. G. Pöschl, dr. Q. Noss-berger, V. Vávra, lékár., F. Vinkler, okr. taj., Zamastil, ob. taj., A. Schrenker, maj. realit, V. Picko, uč., dr. M. Dvořák, adv. koncip.

Městec Heřmanův. Kotěšovec, řid. škol.

Městec Králové. Odbor zřízen r. 1892. Př. J. Mladějovský, říd. uč. v Záhornici, pokl. R. Smutný, obch. Čl. výb.: V. Chrastecký, okr. star., Kněžice, F. Filhavíček, nadlesní, Dymokury, dr. F. Vodička, F. Freiberg, uč., V. Serf, říd. uč. Pracovníci při výstavce: V. Vaníček v Záhornici, F. Čečetka, uč., Kněžice, J. Červinka, říd, uč., Skochovice, A. Králík, uč. v Žehuni, A. Kovář, říd. uč., Chroustov, Fr. Šorm, říd. uč., Opočnice, F. Hainz, uč., Dymokury.

Město Nové n. M. Odbor zřízen r. 1894. Př. B. Böhm, star. města, nám. př.: F. Přibyl, okr. star., j. J. Houser, okr. příručí a P. Al. Dostál, kaplan. Čl. výb.: S. Pavlíček, kand. notářství, J. Švorc, uč., B. Tichý, okr. taj.,