str. 286

svoboď mne † o Pane, z této chudoby, jako si vysvobodil tři mládence z ohnivé pece a z ruky pyšného krále Nabuchodo-nozora, vysvoboď mně f o Pane, z této chudoby, jako jsi vysvobodil Davida krále od Goliáše, vysvoboď mne † o Pane, z této chudoby jako jsi vysvobodil Petra a Pavla z vězení. Vysvoboď mně † o Pane, z této chudoby, jako si vysvobodil tvýho milého služebníka Noe od potopy, vysvoboď mne † o Pane, z této chudoby, jako si vysvobodil tvého milého služebníka Joba, od jeho trápení a od chudoby, vysvoboď mne † o Pane, z této chudoby, jako si vysvobodil svatou pannu Teklu, z jejího ukrutného trápení, vysvoboď mně † o Pane, z této chudoby, jako si vysvobodil, svou nejmilejší matku od 3 ukrutných lotrův, tak tady mně vysvoboď † o Pane, služebníka tvýho, z této mé velké chudoby." Načež modlí se žalm 27.

Žalm 27. „Bože! vyslyš hlas prozby mé, když se modlím k tobě, když pozdvihuji rukouch [!] svých k chrámu svatému tvému. Požehnaný buď Bůh, nebo vyslyšel hlas prozby mé. Spas lid svůj, Bože! Bože, požehnej dědictví tvého nám, abychme tvé svaté jméno den ode dne vychvalovali až na věky. Amen."

7. C i t a c e: „Slyš, Theropi! Já volám a zaklínám tebe, skrze moc síly Boží, při vysvobození Enoeha a Eliáše od všeobecnej smrti svetskej, skrze vysvobození Izáka od smrti z ruky otce Abrahama, skrze vysvobození Joba z jeho trápení, Lota z města Sodomy a z ohnivého plamene, skrze vysvobození Noe od potopy, skrze vysvobozeni Mojžíše z ruky krále egyptského Faraona, skrze vysvobození Daniele z jámy lvové, skrze vysvobození Davida krále z ruky Goliáše, skrze vysvobození 3 mládenců z ohnivé pece a z ruky pyšného krále Nabuchodonozora, skrze vysvobození Petra a Pavla z vězení, skrze vysvobození svaté Panny Tekly z trojího ukrutného trápení, a skrze vysvobození blahoslavené Panny Marie od třech strašlivých lotrův, tak skrze všecko všudy, a na všelijaký spůsob Starého i Nového zákona. A skrze který ty máš přemožen a přinucen býti, abys ihned v tom okamžení beze všeho šramotu a strachu a zhasnutí světla, též v okrášlenej lidskej osobě N.: na vykázané místo se postavil, a mně mou žádost beze vší fortele a oklamání ochotně a věrně a spravedlivě vyplnil, a to tak v pravdě, jak v pravdě Ježíš Krystus na dřevě kříže pro sj>asení lidské umřel. To tobě ukládám a přikazuji, skrze neskončenou bytnost a plnomocnost nevyměřeného Majestátu, a nejsvěťějšího a věčnýho, bez počátku a konce, spasení Boha t Otce, skrze ochranu spravedlnosti, a milosrdenství, a skrze umučení a nejhorší smrt Boha † Syna a .skrze moudrost, radu a sílu a 7 darů Ducha svatého. Amen."

8. Citace: ~„Slyš, Theropi! Já volám a zaklínám tebe skrze lásku Boha, † Otce k lidskému pokolení, když jednorozeného Syna za lidské pokolení nechal člověkem býti, trpěti a umříti, skrze dobrotivost Ducha, † svatého, a Trojice božské, kterážto vykoupení lidské způsobila, skrze pozdravení Gabriele,