str. 484

Týž: O lidech všeumělích. (G. L. 1899. 187.) — Sochán ?. : Vývin keramiky a slovenská majolika. (Sborn. Mus. spol. slov. V. 26) — Týž: Návod na opisanie hrnčiarskeho priemyslu slovenského. (Čas. mus. spol. slov. III. 5.) — Soukup J.: Dívali se derou sukovou. (G. L 1899. 225.) — Týž: Na liščí neděli a chození s liškou. (Nár. Pol. 1900, č. 67.) —Týž: Hledání utopence svíčkou. (G. L. 1899 329.) — Týž: Chléb v plenkách nemluvňat při křtu. (G. L. 1898. 361.) — Týž: Příspěvky bájeslovné. (Č. L. 1898. 353.) — Týž: Na den sv. Anny. (G L. 1899. 417.) — Týž: Proč Bůh vzal lidem vědění o smrli. (G. L. " 1899. 143.) — Spe-ranský M : Přehled knížek lidového čtení. (Sb. nár. VI. 143.) — Spusta St.: K názvosloviu ludového kroja a slovensk. výšivek. (Gas. Mus. spol. 1898. 53) — Srba J.: Některá zvláštní slova a rčení. (Hrnčířův Věstník. 1898. 83.) — Stifter A.: Pověst o Chotuci u Křince. (Ibid. 1898. 65.) — Svoboda A.: Pozdravy našeho lidu. (Č. L. 1899. 122.1 — Svozilová M.: Kterak nás nebožka matička vychovávaly. (Náš Dom. 1899. 199.) — Šebestová A : Lidské dokumenty. (V Olomouci 1900.) Výborná kniha ! — Šebestová-Sedlecká A.: Podruzi. (Ć. L. 1900. 393.)— Šilhavý Fr.: O divých ženách. (G L. 1899. 358.) — Týž : Houby v podání prostonárodním na Moravě západní. (Č. L. 1900. 104.) — Týž: Pranýř. (Č. L. 1899. 184) — Týž a Hostaš K. Dr. : Jak lid náš hádá o zloději a škůdci. (Č. L. 1898. 356.) — Šimák J. V. Dr. : Hospodářské prostředky a recepty v knížectví Frýdlantském.^ (Č. L. 1900. 261.) — Šíma J.: Příspěvek ? české lidové knihomalbě. (G. L. 1899. 119) — Šolta A.: Kancionály psané vesnickými kantory z Chrudimská. (V Chrudimi 1899.) —- Týž : Pověry o hadech ve vých. Čechách. (Č. L. 1898. 357.) — Týž: Psané knížky modlící. (Nár. Sb. IV. 1.) — Týž: Dva selské kancionály z XVIII. stol. psané písmáky. (Nár. Sb. II. 49.) — Šro.m ?.: Z bývalého našeho života venkovského. (Pol. a školní okr. vinohr. a paměti i rozvoj nár. jeho škol. 229.) — Štěpánek Fr. SL: Z her dětí českých. (Č. L. 1899. 399.) — Týž : Z upomínek na Václava Krolmusa. (G. L. 1900 286.) — Stifter A.: Prostonárodní léčení. (Hrnčířův Věstník 1899. -165.) — Šujanský F. : Pôvod včel. (Nár. Nov. 1899.) — Tyž : Súd nad strigami r. 1675. (Slov. Pohl'. 1898. 689.) — Schulz V.: Deisté na panství Litomyšlském. (G. L. 1900. 290) — Týž: Ku pověsti o staročeském čaroději Žitovi. (G. L. 1899. 310.) — Týž : Korrespondence hr. Václava Jiřího Holického ze Šternberka. (V Praze 1898.) — Týž: Jak úřadoval celník v století XVI. (Č. L. 1899. 213.) — Týž: Ještě něco o čarodějnicích. (Č. L. 1900 32.) — Týž: Jan Holý, čaroděj f 1648. (G. L. 1899. 177.) — Týž: ? jakým kouzlům zneužívalo se nekřtéňátek v XVI. stol. (G. L. 1899. 177.)—Týž: Jak dovedný horník v stol. XVI. ceněn byl a chráněn. (Č. L. 1899. 244.) — Týž : Nápoj lásky z počátku XVI. stol. (G. L. 1899. 174) — Schuster A.: Lidové modlitbičky ze Smrčin. (Č L 1901. 155.)

Táborský F.: Zahrádky lidu valašského na Hrubé Lhotě. (Sb. Mus.

spol. ve Val. Mez. 1898.) — Tajovský J. Gr.: Aký je ten druhý svet?