str. 485

Fr.: Obnova magistrátu v Miličíně 6. října 1735. (G. L. 1900. 264.) — Tille V.: Povídky o smrti Svatoplukově. (Č. č. hist. 1899. 177.) — Týž: Rybrcoul. (Č. L. 1898. 173.) — Týž : Naše povídky. (Č. L 1899. 269) — Tomiček A.: Nájemná smlouva s ovčákem r. 1610. (G. L. 1898. 359.) — Týž: Průmysl na panství Polenském a Přibyslavském r. 1636. (Gas. spol. př. star. 1900. 89.) — Týž : Rodinný riedíl v dědickém právu městském na Litomyšlsku v 15 a 16. stol. (Č L. 1900. 248.) — Týž: Sedlák od století šestnáctého na Litomyšlsku. (Č. L. 1899. 7. 153. 164.) - Tykać J.: Nářečí horácké na východě českém. (Č. L. 1901. 58.) — Týž: Pověsti o potopených zvonech v Cechách. (Č. L. 1900. 299.)— Týž: Česká Třebová. Jména místní s výkladem a pověstmi k nim se vztahujícími. (Č. L. 1900. 191.) — Týž : Divné propovědí pro zbystření a vybroušení rozumu Františka Fišera v Dlouhé Třebové. (G. L. 1899. 141.) — Tyršova R. : ? národopisným studiím Josefa Mánesa, (č. L. 1899. 324 ; 1900. 300.) •

Václavek M. : Moravské Valašsko v písemnictví českém i cizím. (Nár. Sb. III. 49; IV. 110.) — Týž: O původě a jméně Valachů. (Sb. Mus. spol. Val. Mez. 1898.) — Týž : Hra sv Tří králů na Mor. Valašsku. (Čas. spol. př. star. 1898 5) — Týž : Obrázky folkloristické z moravského Valašska. (Č. M. Ol. 1899. 17. 39. 89.) — Týž : Hlas rumunský o původu a jméně Valachů. (Sb. Mus. spol. Val. Mez. 1899.) — Valchář J.: Žákovská slavnost na sv. Řehoře na Ledečsku. (Č. L. 1900 354.) — Týž: Zpráva o »železné krávě« v Křivsoudově. (Č. L. 1900 158.) — Vaněk V. : Postavení učitele a duchovního správce v Olešníku r. 1848-. (Č. L. 1901. 69.) — Vansová T.: Detské povedačky, zpěvy a hračky. (Č. L. 1899. 344.) — Táž: Paberky povier a obyčajov z Gemer-Malo-hontu. (Č. L. 1899. 151.) — Táž: Z tej trináctej školy. (G. L. 1898. 230.) — Velc F.: »Spravedlnost« (šibenice) ve Mšeci. (Č. L. 1900.85.) — Týž: Výzdoba židlí a lavic na Slánsku. (Č. L. 1899 272) —Veselý J. V.: Tance z okolí Prahy. Č. L. 1899. 425.) — Vlček J. : Rukopisný sborník Josefa Rláhy. (Nár. Sb. IV. 115.) — Týž : O poesii ovčácké u nás ve století XVIII. (Děj. Ö. lit. 1898. seš. 8. 76.) — Vluka J : Zvyky svatební ve Slezsku. .Č. L 1899. 369.) — Týž: Slezská »aptyka« (lékárna) čili snůška prostonárodních léků rostlinných ze Slezska. (Č. L. 1900. 338.) — Týž: Tance východoslezské. (G. L. 1900. 113.; 1901. 158.) — Týž: Kroje východoslezské. (G L. 1900. 199.) — Týž: O bývalém kroji mužském a ženském na Frýdecku. (G. L. 1899. 276.) — Týž : Rozumy (rozprávky), aby se chytil ženich. (G. L. 1899-144.)—• Týž : Slezská »aptyka« (lékárna) čili snůška prostonárodních léků rostlinných ze Slezska. (G. L. 1899. 52.) — Uram-Podtatranský,J : Nemoce a ich le'čenie u pospolitého ľudu. (Čas. mus. spol. 1898.) — Volf Kňazolucký Št.: Obyčaje a povery z rolnického predmestia Stalov v Novej Bani. (Sb. Mus. Spol. IV. 139 ) — Vrbas J.: Dějiny města Ždánic; (Ve Ždánicích 1898) Obsahuje »právo horenské.« — Vršatský: Zvyky ä obyčeje v Solčanoch. (Nitra. Sbor. Mus Spol. slov. 1898. 129.) — Vyhlídal J.: Z pověr a zvyků lidu slezského. (Vest. Mat. Op. 1897.) — Týž: Čechové v Pruském Slezsku. (V Praze