STAV ČLENSTVA SPOLEČNOSTI NÁRODOPISNÉHO MUSEA ROKU 1912.

a) ČLENOVÉ ČESTNÍ.

Jagič V. Dr., dvorní rada a univ. professor ve Vídni. — Lamanskiij J. V., univ. professor, spisovatel v Petrohradě.

b) ČLENOVÉ ZAKLÁDAJÍCÍ.

Adámek Karel, zemský poslanec v Hlinsku. — Braun Konrád, svob.pán, с. k. místodrž. rada v Praze. — Fnumar Adolf, řed. dívčích škol v Praze, — Gregor Čeněk, architekt v Praze. — Gruber Jos., Dr., univ. professor v Praze. — Häusler Ai tur, cis. radia a továrník v Žižkově. — Havelková Vlasta, kustódka Národop. Musea Českoslov. v Praze. — Herain Jan, inž., с. k. konservatoř, archivář král. hlav. města Prahy. — Holuby Jos. L., ev. farář v Zem. Podhradí. — Jakubec Jan, Ph. Dr., univ. prof. v Praze. — Klvaňa Jos., gymn, ředitel v Kyjove (Morava), — Kopista V., JÚDr., zem. advokát v Praze. — Kraus Arnošt, Dr., univ. prafessor v Praze. — Lažanský Vlad., hrabě, JUDr., v Chýši. — Matiegka Jindřich, Dr., univr. professor v Praze. — Niederle Lubor, Ph. Dr., univ. professor v Praze.

— + Nováková Tereza, spisovatelka v Proséci u Poličky. — Okresní výbor, Hradec Králové. — Okresní výbor, Netolíce. — Okresní výbor, Plzeň. — Otto Jan, cis. rada a nakladatel v Praze. — Peak Ed., nadučitel v Kroměříži. — Pilbauer Rudolf, Dr„ sekční šéf v ministerstvu veř. iprací ve Vídni. — Plánský Václav, с. k. professor v. v. v Praze. — Polívka Jiří, Dr., univ, professor v Praze.

— t Prasek Vincenc, šk. rada v Niapajedlích. — Rodina pio с. k. univ. bibliotekáři J. J. Hanušovi na Král. Vinohradech. — Roštlapil Václav, architekt v Praze, — Ruttner Václav, bank. úředník v Praze. — Slavík Ed., с. lk. major v. v, na Král. Vinohradech. — Stibral Jiří, с. k, vlád. rada, ředitel Uměl. prům. školy v Praze.

— Sucharda Stanislav, professor v Praze. — Sylva-Taroucca Arnošt, hrabě, skutečný tajný rada, velkostatkář a poslanec v Průhonicích. — Scheiner Jos., JUDr., advokát v Praze. — Schlaffer Frant., architekt v Praze. — Schläger Ferd., úředník c. k. zastavárny v Praze. — Šubert F. A., spisovatel v Praze. — Tallowitz Ferd., velkoobchodník v Praze. — Tille Václav, Dr., univ. professor v Praze. — Velflík A., architekt v Praze. — Vojáček Jindřich, vicepresident c. k. místodržitel v Praze.

— Zubatý Josef, Dr., univ, professor v Praze.

c) ČLENOVÉ DOPISUJÍCÍ.

Aarne Ant.ti, unirv. docent v Helsingforsu. — Anučin Dmitr,, prof. v Moskvě.

— Bauldouin de Courtenay Jan, Dr., univ. prof. v Petrohradě. — Bolte Joh., Dr„ prof. v Berlíně. — Brückner Alex., Dr., prof. v Berlíně. — Cisizewski Stan., Dr., univ. prof. ve Lvově, — Cvijič Jovan, univ, prof. v Bělehradě. — Feilberg H. J., v Askově (Dánsko). — Francev Vlad., Dr. univ. prof. ve Varšavě. — Franko Ivan, Dr., spis. ve Lvově. —■ Hnatjuk VI., Dr., ve Lvově. — Hrdlička Aleš, Dr., Washington.

— Jančuk A., red. „Etnogr. Obozr." v Moskvě. — Krobn Kaarle L., univ. prof. v Helsingforsu. —■ Majewski Erazm., redaktor „Swiątowita" ve Varšavě. — Miller Vsevolod, ř. člen akademie věd v Petrohradě. — Miletič Ljubom., professor v Sofii.

— Muka Arnošt, Dr., prof. a red. Čas. Macicy Serbeikeje, Freiberk (v Sasku). — Můrko M., Dr,, univ. prof. ve Št. Hradící. — Peisker J., Dr., univ. prof. v Št. Hradci.

— Pitrě Giuseppe v Palermu. — Radič Ant., Dr., v Záhřebe. — Ramult Stefan,