spisovatel, Kamyk, р. Chrostova v Haliči — Sébillot Paul, redaktor Revue des traditioms ipopulaires v Paříži. — Speranskíj Mich., univ. prof. v Moskvě. — Sumcov N. Th„ univ. prof. v Charkově. — Šišmanov L. Dr., univ. prof. v Sofii. — + Štrekelj Karel , Dr., univ. prof. ve Štýr. Hradci. — Šuchevyč Volod., prof. ve Lvově. — Taliko Hryncewicz, Julian, Dr., v Krakově. — Trojianovíč Sima, ředitel Národopisného Musea srbského v Bělehradě. — Volkov Tíh. v Petrohradě. — Zawiliňski Roman, řed. gymn. v Krakově.

d) ČLENOVÉ PŘISPÍVAJÍCÍ.

Městská rada Král. Vinohrady. — Okresní výbory v Nových Benátkách, Čes. Brodě (K 50.—), Novém Bydžově, Mnich. Hradišti, Chrudimi, Jaroměři, Jičíně, Karlině, Kladně, Klatovech, Líbáni, Lounech, Mělníku, Nymburce, Rakovníku, Rokycanech, Roudnici n. L., Sedlčanech, Slaném, Novém Strašecí, Táboře, Turnově, Unhošti, Ústí n. Orl., Velryarech, Vlašimi, Zbraslavi, Žižkově a Rolnický vzáj, pojišť. ústav v Praze.

e) ČLENOVÉ ČINNÍ.

Aleš Mikuláš, akad, malíř, Vinohrady. — Almer Jan, architekt, Smíchov. — Andrle K, professor v Táboře. — Auerhan Jan, Dr., mís'totajemník zem. Statist, kanceláře v Praze.

Balzar Arnold, civilní geometr, Uhříněves. — Bamlbásek Zdenek, technik, Praha. — Baumgartlová Karla, choť továrníka, Karlín. — Běhal AI., učitel, Hořovice (za Hořovicko-Komárovsiký okrsek). — Benda Jar,, prof. na Kr. Vinohradech.

— Beneš Viktor, architekt, Praha. — Benetka Fr„ prof,* na Kladně. — Bernát Jos., inf. probošt, Mělník. — Berounský Frant., ředitel cukrov., Vinohrady. — Bíbová Regina, učitelka, Praha VII. — + Bílek M., měst. radní, Vinohrady. — Bílý Frant., c. k. zemský inspektor v Praze. — Bílý Frant., professor v Plzni. — Blábol Jos., vrch. inženýr, Košíře. — Blaho Pavel, Dr., Uh. Skalice. — Blažek Ant, cis. rada a poslanec, Praha. — Blecha M., architekt, Karlin. — Boháč Ant., professor, Plzeň. — Bohdan F. V., Dr., obvodní lékař, Ivanovice. — Učitelská jednota „Komenský" v Ml. Boleslavi. — Brant Jan, Dr., iprofessor, Praha. — Brázda Jan, učitel v Koutech. — Lidopisné oddělení Moravského zemského musea v Brně. — f Brod Fr„ řiď. učitel, Toužetín (místní jednatel). — Okresní knihovna učitelská, Něm. Brod. — Brunclík Fr., -prof. v Praze. — Brýdl Rud., prof., Chrudim. — Buiková Karla, spisovatelka, choť vrch. úředníka Zemské banky v Praze.

— Buchar Josef, Dr., professor, Turnov. — Buchtela Karel, с. k. vrchní fin. rada, Praha. — Bukovský Ant., prof. na Smíchově. — Bureš Josef, professor, Kr. Vinohrady. — Buzek Jindřich, učitel měšťanské školy, Vršovice.

Cibulka Fr., MUDr., městský lékař, Pardubice. —■ Cvrček Jos., Dr., professor reálky, Praha II. — Čada Frant., Dr., univ. professor, Praha II. — Čelakovský Jar., Dr., univ. professor, Praha II. — Čermák Karel, Dr„ advokát, Břeclava. — Černá Anna, učitelka, Ml. Boleslav. — Černík J„ učitel, Nezdenice (Mor.), (míst. jedn.).

— Černý Fr., professor, Brno. — Černý K. J., prof. v Praze. — Čihař Bart., vládní rada, ředitel paedagogia v. v., Praha. — Čižmář Josef, lékárník, Lublaň. — Čmuchal Jar., Dr., lékař, Vinohrady.

Daneš Jiří, Dr., univ. professor, Praha II. — Decikert Ant., Dr,, ředitel gymn., Jindř. Hradec. — Deyl Jan, Dr., univ. prof., Praha II. —■ Diviiš-Čistecký Václav, inspektor stát. drah, Pardubice. — Domabyl G., Dr., prof. v Hradci Králové. — Domluvil E. P„ iprofessor, Val. Meziříčí (místní jednatel). — Drož Karel, odborný učitel, Plzeň. — Dula Ferd., gymn. ředitel, Strážnice. — Duška Josef, Josefov (místní jednatel). — Dvořák Ant., architekt, Vinohrady. — Dvořák В., architekt, Pardubice. — Dvořák Jan, JUC, Smíchov. — Dvořák Max, Dr., univ. professor, Vídeň. — Dvořák Rudolf, Dr., univ. prof., Praha. — Dvořák Štěpán, odb. učitel, Milevsko. — Dvorský V., JUDr., a Phdr., docent české university v Praze. — Veřejná Riegrova čítárna, Dvůr Král, n. L.