university Karlovy Ferdinandovy v Praze — rektorat с. к. akademie umění v Praze — gymnasia: v Ml. Boleslavi — v Něm. Brodě — v Čes. Budějovicích — v Nov. Bydžově — v Jindř. Hradci — v Král. Hradci — v Chrudimi — v Kyjově

— ve Vys. Mýtě — v Pelhřimově — v Písku — akad. v Praze I. — v Praze II. (v Křemencové ul.) — v Praze II, (v Truhlářské ul.) — v Praze II. (v Žitné ul.) — v Praze III. — akademie hraběte Straky v Praze III. — v Praze VIII. — v Přerově — v Příbrami — na Smíchově — v Táboře — na Kr. Vinohradech — ve Vyškově — v Zábřehu — dívčí reálné v Pardubicích — Minervino v Praze ■—; reálky: I. česká státní v Brně — v Uher. Brodě — v Čes. Budějovicích — v Hradci Král. — v Jevíčku -r- v Lipníku — v Litovli — v Novém Městě na Moravě — v Pardubicích — v Písku — II. česká v Plzni — v Praze II. (v Ječné ulici ■—■ v Praze VII. (u Studánky) — v Příbore — v Příbrami — v Prostějově — v Rakovníku — v Táboře — v Telči —■ na Král. Vinohradech — v Žižkově; — dívčí lycea: v Chrudimi — na Smíchově — na Kr, Vinohradech — mužské paedagogium v Kutné hoře; — ženská paedagogia: v Chrudimí — na Kladně — v Přerově — v Řepčíně u Olomouce; — odborné: keramická v Bechyni —■ obchodní akademie v Brně — průmyslová v Brně — řemeslnická v Kutné Hoře — sochařská a kamenická v Hořicích — zámečnická v Hradci Král. — tkalcovská v Humpolci — pro zpracování dřeva v Chrudimi — řemeslnická v Jaroměři — obchodní akademie v Karlině -— pro zpracování dřeva ve Val. Meziříčí — průmyslová v Pardubicích — obchodní akademie v Plzni — průmyslová v Plzni — českoslovanská akademie obchodní v Praze — průmyslová v Praze I. — umělecko-průmyslová v Praze I. — hospodářská akademie v Táboře — obchodní v Třebíči — tkalcovská v Ústí n. Orl. — řemeslnická ve Volyni; — dívčí průmyslové: v Brně — v Pardubicích; — česká obecná v Duchcově — měšťan, chlapecká ve Dvoře Král. n. L.

— obecná i měšťan, chlapecká v Praze II. (na Hrádku) — obecná i měšť. dívčí v Praze IV. (Na Pohořelci) — měšťanská dívčí v Praze VII. (U Studánky). — Škorpil Vlad., správce archeolog, musea, Kerč-Krim. —. Škroch Cyrill, c. k. prof., Příbor (Mor.). — Šmakal Václ., MUDr., Čakovice Vel. — Šorm Jos., kaplan, Jaroměř. — Šourek Karel, medik, Praha III, — Špaček V., hl. pokladník kníž. F. Z. Lobkovice, Praha IV. —■ Špindler Ervin, starosta a poslanec, Roudnice. — Štapfer K, akad. malíř, Praha. — Stech V. V., PhDr,, Žižkov. — Štěrba Josef, professor, Písek. — Štolba Josef, Dr., с. к. notář a spisovatel, Vinohrady. — Šuran Gabriel, prof., Praha II. — Šusta Jos., Dr., univ. prof. Praha. —

Táborský František, ředitel Vyšší dívčí školy v Praze. — Taussig Jul., Dr., advokát, Benešov. — Tebich Antonín, stavitel v Hranicích na Moravě. — Tesař Petr, místo děkan a farář v Tlumačově. — Tichý A. Jos., prof. gymn., Kladno. — + Tilsch Em., Dr., univ. prof., Smíchov. — Tomíček Ant., pošt. oficiál, Litomyšl.

— Tonder А. Р., administrator statků na Stránce. — Tonder Ferd., zemský advokát, Praha II. — Trnka Ant., professor, Jičín. — Trpišovský Jan, professor průmyslové školy, Praha. —. Truhlář Boh., professor, Karlín. —■ Tšída Emil, továrník, Nová Kdyně: — Tykač Jan, ředitel měšť. škol, Česká Třebová.

Urbánek F. A,, knihkupec, Praha. — Urbánek Michal, stavitel, Vsetín.

Válek Josef, professor, Nový Hrozenkov. — Valchář Jan, učitel, Kožlá (místní jednatel). — Vašek Adolf, professor, Příbor. — Vavřínek Josef, Dr., univ. prof., Praha. — Vele Ferdinand, professor, Sarajevo. — Veselý Jindřich, Dr., professor, Praha III. — Vilím Jan, továrník, Praha П., — Víravský Vojt., professor, Vinohrady. — Víšek J., ing. a továrník, Král. Vinohrady. — Vítek Fr., с. k. professor, Čáslav. — Vlach Jar., Dr., с. к. školní rada, Smíchov. — Vlček Jar., Dr., univ. professor a spisovatel, Vinohrady. — Vojta Josef, ředitel paedagogia v. v. v Praze.— Vojtíšek Frant., ředitel reálky, Kutná Hora. — Völker Ot., Dr., univ. professor, Praha. — Vondráček Ot., architekt, Smíchov. — Vostřebal Karel, lékárník, Karlín.

— Vrba K. Dr., dvorní rada, univ. professor, Praha. — Vrzal Jar., techn. správce cukrovaru, Malé Prosenice. — Vzdělávací spolek „Snaha", Vsetín. — Vyhlídal J. Р., farář, Lobodice. — Vycpálek Jos., prof. gymn., Tábor. — Vydra F., továrník, Praha VIII. — Vydra Josef, gymn. prof., Brno. — Vykoukal F. V., professor, Praha.

— Výmola K, Dr., univ. docent, Praha II.

' Weger Josef, ředitel reálky, Sušice. — + Winter Zikmund, Dr., professor a spisovatel, Vinohrady. — Wirth Zd., Dr., assistent prům. musea, Praha II.