Uvádíme zde výčet jeho hlavních prací:

A) Pojednání přírodopisná a zeměpisná.

1. Über Sulphate aus den phyllitischen Schiefern von Troja b. Prag. (Sitzbericht d. königl. böhm. Gesellschaft d. Wissenschaften. 24./VI. 1881. Prag.)

2. Dokončení spisu Dra. Bořického : „Petrologická studia porfyrqyých hornin v Čechách." Str. 121—164. (Archiv přírodověd, prozk. Čech. Geolog, odd. IV. díl č. 4. 1881. Praha.)

3. Petrologische Notizen über einige Gesteinsarten Böhmens. (Sitz-ber. d. kön. böhm. Gesellschaft d. Wissenschaften. 9./XII. 1881. Prag.)

4. Nerosty Moravy a Slezska dle nalezišť s úvodem geologickým. (Biblioth. paedagogická č. 92. Nákl. Fr. A. Urbánka 1882. Praha.)

5. Geologická mapka Moravy a Slezska (přiložena též к spisku předešlému. Nákl. Fr. A. Urbánka 1882 v Praze).

6. Petrologische Studien an den Porfyrgesteinen Böhmens. Nach Dr. Bořický beendet und übersetzt. (Archiv der naturw. Landesdurch-forsch. v. Böhmen. Geol. Abt. V. Bd. Nr. 1. 1882. Prag.)

7. O drahokamech. Časopis „Zora" Т. roč. Brno 1882. (Str. 227., 250., 278., 305., 331., 355., 380., 568.)

8. Geologie českého Rudohoří dle D/a. Gust. Laubea. Zkrácené vyd. české. I. č. (Archiv pro přír. prozk. Cech III. d., II. odd., 3. seš. Praha 1882.)

9. O rozvoji a dosahu drobnohledného studia hornin. (Časopis „Vesmír" roč. 11. a 12. Praha 1882.)

10. Uber die oberen Silurschichten der beiden Moldauufer südl. v. Prag. (Verhandl. d. к. k. geolog. Reichsanstalt in Wien 23./I. 1883.)

11. Geologická mapa království Českého. (Nákl. Fr. A. Urbánka. 1883. Praha.)

12. Geologický nástin okolí kroměřížského. (Program čes. gymnasia v Kroměříži r. 1883.)

13. Petrologická studia svrchního siluru českého. (Schválená dis-sertační práce ad Nr. E. 680. с. k. české fakulty filosofické v Praze 1883.)

14. O geologických poměrech Moravy a Slezska (s mapkou geol.). (Časop. muzejního spolku olumouckého roč. I.—IV. Olumúc 1883—1887.)

15. Otázka vodárenská vůbec a kroměřížská zvlášť. (Kroměříž 1883.)

16. O třetihorních sopečných horninách na Moravě a ve Slezsku vůbec a Bánovsko-Bojkovických zvláště (se 2 zinkogr. mapkami). (Program čes. gymnasia v Uh. Hradišti. 1885—1887.)

17. Názorný atlas pro školu a dům: Živočíšstvo s textem (40 sešitů. Nákl. L. R. Kráčelíka v Uh. Hradišti. 1885—1887.).

18. Nerosty království Českého. (Nákl. L. R. Kráčelíka v Uh. Hradišti 1886.)

19. Historický vývoj názoru o přírodě. (Program čes. gymnasia v Uh. Hradišti 1886.)

20. Petrografický příspěvek ku poznání vyvřelých hornin na Moravě a ve Slezsku. (Program čes. gymnasia v Uh. Hradišti 1889.)