str. 81

a vyplatil jí za ně hotově 161 zl. rýnský 30 kr. Dům Frydry-chovský koupil r. 1720 Johannes Schwartz, purkrabí ronovský.

V této době nacházíme v zápisech i jiné účastníky živnosti sklářské. Tak na př. 1675 Mikuláš Manias, sklenář z Herálce, Matěj šelíř z Herálce, Martin šelíř z Herálce; 1682 dne 12. května

Obr. 9.

zemřel Georgius, noční šelíř v Herálci; 1684 dne 4. července zemřelo dítě Elisabeth utopené Maryny, dcery neb. Krištofa malíře5) z Herálce, a pochováno v Herálci; 1686 dne 27. října zemřel Michal Štul, sklenář v Herálci, pochován v Herálci; 1087 dne 17. června zemřel Eliáš Frydrych, sklenář z Herálce, a pochován v kostele v Herálci.

5) K. V. Adámek, Sborník okr. hlineckého str. 137 praví, že již 1654 se jmenuje malíř herálecký společně se skláři.