R: „A spasení tvé uděl nám." V: „Pane, vyslyš modlitbu mou." R: „A volání mé k tobě přijď."

Žalm 69. Bože! ku pomoci mé vzehři, [!] Pane, k spomáhání mému pospěš, zahanbeni ať jsou a zastydí se, kteří hledají duše mé. Odvraťte se zpět a zastyďtež se, kteří mi škoditi chtějí. Odvraťtež se, ihned zahanbení jsouce, kteří mi říkají zlého. Ať plesají a se radují, kteří hledají tebe, a nechť řeknou: Zveleben buď Pán, kteří milují spasení tvé. Já pak chudý a nuzný jsem, Bože, spomožiž mi, Spomocník můj a vysvoboditel si ty, Pane, neprodlívej. Sláva Bohu Otci † i Synu † i Duchu † svatému, jakož bylo na počátku, tak budiž nyní i vždycky až na věky. Amen.

Po žalmu 69. pokračuje Sei

V: „Spaseny učiň služebníky tvé."

R: „Bože můj, doufající v tebe."

V: „Budiž nám, o Pane, věži silná."

R: „Před tváří nepřítele."

V: „Nedej zvítěziti nepříteli nade mnou."

R: „A syn nepravosti ať mně nemůže škoditi."

V: „Netresci mně, o Pane, vedle mého provinění."

R: „Aniž mně odplacuj vedle mého prohřešení."

V: „Spomoz mně, o Bože, spasiteli můj."

R: A pro slávu jména tvého vysvoboď mně, o' Pane."

V: „Zešli pomoc s tvý svatyně."

R: „A ze Syonu obrana moje."

Ve „Volání Theropi" jest těchto třináct citací:

1. Citace: „Slyš, Terophy! Já N. N., nehodný služebník Boží, volám a zaklínám tebe, a to skrze věčnost, z který všemohoucí Bůh pochází, skrze moc Boží, která panuje nad nebem, zemí a peklem, skrze vnitřní tajemství, nejsvětější Trojice Božské, skrze to slovo Zehn, staň se s nim všecko stvořeno j eist, skrze tu duši, kterou Bůh prvnímu člověku Adamovi vdechl, skrze tu svobodu a moc, kterou Bůh prvorozeným lidem propůjčiti ráčil, skrze ten hněv, kterým Bůh proti hříchu prvorozeným rodičům popuzen byl, když jich Michalu Arehangeíu odevzdal, který pyšného Lucifera spolu s jeho tovaryšstvem do pekla hodil, skrze tu poníženost, kterou všechno stvoření na zemi a v pekle všemohoucímu Bohu prokazuje, abys v tom okamžení ze vší tichosti a bez všeho šramotu, též okrášlené j v lidskej osobě, N. N. na vykázaným místě se postavil, a mně podle mé žádosti, na dobrý všudy jdoucí minci 999.000 kusů dukátů,2) které buďto v moři anebo v zemi skryté jsou, které ani Bohu ani člověku k užitku nejsou, hned přinesl a mně ani me'jm tovaryšům, též stavení, hospodářství, též nám tý nej-menší škody a ublížení spůsobiti nemohl. To tobě poroučím,

2) Připsáno jest jinou rukou: „ne zlatě v dobrým a na dobré berné minci bez odkladu, bez kouzle, šizuňku a falešnosti a náhlosti''.