str. 301

mohoucnost, tebeť se živlové nebeští v tvém nejvyšším a nej-světějším trůnu království tvého strachují, přispěj mně v mých předsevzetích, žádostech a věcech na rjomoc, kterýž si nás stvořil a celý okršlek, nebe i země i hlubokosti mořské. Pane Bože všemohoucí, nebeský Otče Abba † Elliay, Adonay t sám ty pomocníku bídných a těžkostí obklíčených, tys ten, kterýž si všechny dni i hodiny s jedním tvým všemohoucím a přemocným slovem ustanovil a člověka k obrazu svému stvořil, [který] nevyslovitelnou všem moudrostí a prozřetedlností brzy porozuměl a zvěděl, co tobě milé a pří jemné jest.

Ničemný zajisté by člověk byl ten, který by dříve tvou moudrost poiznati chtěl, nežli bys ty jemu svou mocí ji ne[vyti]isknul, jako někdy si poslal tvého svatého Ducha nad Abe: [!] požehnaný budiž ten se vzneslý nad Abe: a Abera. Ve jménu Páně. Hosana [na] výsostech, Pane Bože všemohoucí, nebeský Otče! Abba † Elliay † Adonaji † J ah † přidiž mně ku pomoci, obvesel mne v této mý práci skrze tvou slávu, skrze tvého jednorozeného Syna a skrze milost Ducha svatého, budiž mně přítomný nyní tvé boží milosrdenství a tvá svatá milost. Ty řiditeli nebe i země, ty nejvyšší a svrchovaná dobroto, kterýžto všecky věci v tvé moci máš, smiluj se nade mnou a přispěj mně svou* božskou pomocí v této mé žádosti. Ty živý a věčný Bože, Elohym, Elliay, nad tvé jméno žádné svatější, požehnaný buď, Pane Bože, Adonay, Sabaoth, v trojích osobách, tobě samému patří čest a chvála, ty si sám mocný a bez konce, nejmocnější Bůh, Adonay, Sabaoth, neboť tobě žádný rovný není.

Já tebe s celou důvěrností žádám, abys mne celou moc a sílu uděliti ráčil k rozvázání a k zahnání toho skutku satanového skrze čáry a pokonky clo tohoto domu přišlého, které se na hova-dech hospodáře tohoto (tele N. tohoto — této] spatřuje. O Bože! rač mně pomahati, ten skutek zlý z domu tohoto vyhnati. Amen. Přesilný, všemohoucí Hospodine, svatý a milosrdný Bože, kterýž si se Mo[j]žíšovi, služebníku tvému, na poušti v ohnivém kři zjeviti ráčil, v tom že ty si Bůh silný, všemohoucí a že kromě tebe není žádné větší mocnosti na nebi ani na zemi ani v pekle pod zemí. Protož i já nehodný N. přistupuji před tebe v odění ša[r]latové krve Ježíše Krysta a prosím i žádám tebe skrze jeho všecky svaté rány, tebe, Abba Otče, abys mně ráčil dáti to, čeho já od tebe žádám, skrze Ježíše Krysta obraz a podobenství, uděl mi moc a sílu, všech pekelných a čarodějných duchů v tomto domě rjřemoicti, aby žádné násilí a uškození v tomto domě vykonávat nemohli, skrze tvou všemohoucnost budiž to vykonáno, utvrzeno a posvěceno, skrze ten vítězný titul mého Pána Ježíše INRI buď skrze Boha Otce, Boha Syna, Boha Ducha svatého Amen.

Svatý, svatý, svatý, silný, milosrdný Bože, svatý kříž † Ježíše Krysta obraz a podobenství, na kterým můj Ježíš pro mne i všeho světa hříchy umřel, ó Bože, dej, ať uslyším ona slova v tuto chvíli a v tomto znamení † kříže zvítězíš. O Bože; budiž