str. 302

to, vykonáno, [potvrzeno] a posvěceno skrze tvé nejsvětější jméno Ježíš a vítězný tytul a v erbu královském vysázené litery I. N. R. I. v tom praporci kříže tvého, ta slavná korouhev, která tobě, jako královský seeptrum; do. rukou dána jest, když pronikl hrob i peklo a předěsil všecka knížata pekelná, kříženťs si slavil nad nimi vítězství boje svého. O velikomocný králi, já služebník tvůj, tvou sílou a mocí v tomto domě vymítám a vyháním všecky čáry ďábelské a čarodejnícke, příď a přispěj ml ku pomoci. Fiat, fiat, fiat, tak se staň, a to ve jméno Otce † i Syna † i Ducha svatého † Amen a .skrze Et Verbum Caro factum est jistě. Amen.

Ty Kriste Ježíši, jenž si cesta, pravda i život, tys řekl: Tlucte a bude vám otevřeno, a začkoliv prošiti budete Otce ve jménu mém, dáť vám. Já pokorně žádám tvou moc a sílu proti duchu čarodejníckemu, z tohoto domu jej vypuditi, skrze tvé nejsvětější jméno Ježíš Krystus, Alpha et Omega et per El † Elio † Eloiy † Eloye † Elyon † Agios! † Athanatos † A theo® † Ischynos † Athanatos † Tetragramatos † Gehova † Elohym † Sybor † Aomotyoon † Sotheher † Messyaš † Emanuel †Sabaoth † Adonay t Saday; skrze tyto svatosvatá jmena o'dstupiž všecko to, co s'krze skutek satanů a čarodejnícky v tomto domě učiněno jest. Odstuptež, všickni činitelé nepravosti, .všickni čarodějníci a čarodějnice, do horoucího pekla a ohnivého jezera, kteréžto místo dávno připravil Hospodin vám i všechněm duchům ďábelským. O Pane, pospěš k mému spomožení, tvé milosrdenství ať jest nade mnou a tvá svatá milost neodcházejž ode mně, budiž můj zástupce a silná věže proti všem mým nepřátelům. Bože, přidiž ke mně moc a síla tvá. O Bože! Adonay Sabaoth, budiž se mnou. O Bože! Eserchyke Jah. O Pane nebe i země, El Saday, Osestor, nejsvětější Bože celého světa, Asaryta, Athanatos, při ď ach, při ď mně ku pomoci, s tvou neskončenou dobrotou a milosrdenstvím. Já v tvém svatém jméně rozvazuji knihu knih věčných milostí a tvé neskončené mocnosti, aby se třásti a pryč utíkati musili všickni kouzelníci a čarodějníci, a to, co zlého učinili v tomto domě, nech[ť] odejde za nimi skrze moc těchto slov: Jota, Thau, Beth, Kama, Abisa, Jesu, před těmito slovy se moře, vítr a všechny jinší živlové třesou a padají, a těchto svatých slov poslušní sou. Alpha et Omega, El, Eloy, Eiloyim, Elion, Sabaoth, Emanuel, Adnay, Tetragramaton, Mesyáš, skrze kteréžto svatosvatá slova já z domu tohoto vyháním pryč všeliký skutek čarodejní a přikazuji i zaklínám tebe, o duchu, i stím čarodějníkem, odstuptež daleko pryč od příbytku tohoto, Jah, Jeha, Jehova, Asese, Herly, Raga, Kasse, Tarhot, Ellies, Herly, Hege, Adonay, Abba, Etlecha, See, Alpha et Omega Tary, Tafy, Xcel, před těmito velikými a svatými slovy třásti se musí nebe, země, anjelé i ďáblové, lidé i všickni tvorové, nebo tu sám ten sem, který sem, Hospodin Bůh Abrahamů[v]. Bůh Izáků[v], Bůh Jakobů[v], z trůnu svého se pohybuje; a protož utíkejte před tváří panovníka Hospodina zástupů, všickni