str. 303

duchové ďábelští, všickni duchové čarodějničtí, do jámy [veliké], nebo semeno ženy potře tobě hlavu a ty ani již nemáš moci patu potírati, odejdi, taJk praví veliký Pán, z domu tohoto a více se nenavracuj, o lucyfere, kníže ďábelské, nebo tvý kumšty i s tvými holomky potírá a vyvrací JESUS NAZARENUS REX JUDAEORUM. Amen.

Nyní já zaklínám vás, duchové, skrze Boha a jeho svaté slovo, skrze Ježíše Krysta Pána našeho. Já zaklínám i tohoto kouzedl-níka a čarodějníka, nechť on muž aneb žena jest, všechno to a celý ten skutek, který skrze vás, duchové a knížata ďábelská i pekelná, v tomto domě učiněn jest při hovadech hospodáře tohoto. A tak já zaklínám vás, duchové Astaroth, Pevit, Belzebub, kterýž si mistr od všech kumštů, ve jménu Boha Otce t Boha Syna † Boha Ducha svatého † skrze veliké jméno jeho Adonay, Eloym, Sabaoth, Etloym, Alyoy, hona Matanon [!] [— Tetragramaton].

Já zaklínám vás a odháním, knížata a ďáblové, Aztaroth, Penys, Belzebub, i s tím kouzedlníkem, s tou kouzedlnicí i čaro-deni[cí), odstuptež od příbytku a od domu tohoto, se vším tím, což vy umíte, a s celým vaším skutkem, jestliže sobě déle pokoje nedáte, buďtež zaklení a zapekleni, o- voškliví poťvomíci, jestliže, pravím i tobě, čarodějníku i čarodějnice, sobě déle ještě pokoje nedáš tomuto domu i všemu tomu, co v něm jest, tedy já tuto kladbu na tebe kladu, abys byl a byla jako kozel smradlavý, smradlavá, abys byl a byla všemu lidu protivný, protivná, tvá ústa skrivená, oči tvé stočeny a k tomu celá tíže nebeská i zemská ať jest na tebe vložena a ty těmi silnými řetězy svázaný, svázaná, kterými Krystus Ježíš vázán byl, abys sie ani hnouti z místa svého nemohl, nemohla. Já tebe vážu tím provazem, na kterém se nešťastný Jidáš oběsil, abys ty, nešleehť-níče a neštechtnice, rovně tak k cíli svému došel, došla, s nešťastným Jidášem. Vážu tě tím řetězem, kterým ten veliký angel lucifera a draka velikého svázal na tisíc let. I já tebe tak dlouho svazuji, až bych já sám přijití a tebe rozvázati zase musil zde v tomto místě, na kterém já tebe svazuji, k tomu ml dopomáhej Bůh Otec, Bůh Syn, Bůh Duch svatý, vše jeden Hospodin, na věky požehnaný. Amen.

Já N. zaklínám tebe, kouzedlníku a čarodějníku. Já zaklínám tebe, kouzedlnice a čarodějnice, a zavazuji tebe i celý tvůj kunšt ďábelský, skrze tu věčnost, od které Bůh pochází, a skrze tajnou radu blahoslavené Trojice svaté o našem Pánu Ježíši Kristu, a skrze to vynesené evangelium v ráji, a skrze vynesený ortel Boží, na všecky takové, jako ty si. Já zaklínám tebe skrze tu zatra-cenost všech zatracencův a pekla. Já zaklínám tebe skrze rány Ježíše Krysta a skrze všecko to, skrze co ty můžeš zaklený, zaklená býti, se vším tvým čarodějnictvím, jestliže něco v tomto domě se vynachází od tebe založeného, to já pryč odháním a všecku moc a sílu od toho odnímám skrze tyto slova Boží, Hospodin zástupů Jehova, Elohym, Jehova, Zabaoth, Bůh nade