str. 315

dubna: »Věnčení kříže a hospody, jarní slavnost lidu českého se zpěvy ,a hrou dudáckou« s přednáškou o téže látce. Švanda dudák v Libni, dne 18. dubna (Akademický Spolek) s přednáškou ,>Dudy v dějinách hudby české«. Dme 20. dubna (Sokol) v Českém Brodě, s přednáškou »Hudba a tanec u starých Ceohů«. Dme! 24. dubna (Úřednická Beseda) v Kralupech n/Vlt. Dne 28. dubna (Sokol) v Jičíně Beseda .a »Hrátky a přástky« s přednáškou »Ňa staročeských přástkách«. Dne 1. ledna v Písku (Otavan, Gregora, pě'.\-hud. sípolek). Dudácká beseda, přednáška »Dudy v dějinách písně ¦a tance u starých Čechů«. Dudáeká beseda dvojí v Berouně (místní odbor Č. srdce) dne 5< května. Dudáická beseda (Osvětové sdružení v R o k y etanech) dme 9. května. iStiairočeské hrátky a přástky (Sokol) dne 11. a 12. května v Příbrami, »S+arodávné obřady na uvítání jara«. Švanda dudák v P oři č au ech, dne 26. května (odbor Nár. Jedni. Severoč.). Jednota »Máj« ve Vídni, dne 1. a 2. června, Švanda diudák ve Vi d n i, »Význ|am hudby dudápkév v č. 12, Dělnických Listů článek »Prof. Dr. Č„ Zíbrt hostem vídeňského »Máje«. (Sokol) dne 8. června, Dudácká beseda, Kostelec nad O t 1 i c í. Švanda dudák v Ml. Boleslavi (Klub přátel umění) dne 16. června. Švanda dudák v Něm. Brodě (Museum N. Brodu), dne 22. června,. Švanda djudák v Humpolci (České srdce) dne 23. června a Švanda drudák v Hořovicích (Sokol) dne 29. června (dvě besedy). Švanda dudák ve Zbirohu (Osvětové sdružení a Odiborné sdružení agr., dorostu n;a Zbiroásku), dne 30. června. Dnie! 7. července (Sokol) v B en esově, Dudácké besedy dvě. Švanda dudláfc v Milevsku (odíboT Jednoty soukroim. úředníků) dne 13. a 14. července. Švanda dudák v Březnu«i (Sokol), dne 21. července. Švanda duďákna přástkách v Jinčích, dne 28. července (Sokol) dvě besedy. Švanda dudák v Blatné (České srdce) ďne 4. srpna. Švanda dudák ve V y s. Mýtě (ve' prospěch mís,tniích invalidů) dne 10. srpna. Švanda diudák v Chocni (týž účel), dne 11. srpna, přednáška táž, dvakráte. Švanda dudák v H o-stomicích (Čtenářská Beseda), dne 18. srpna, dvakráte. Švanda dudák ve Strakonicích (Sokol) dnie 28. sirpna,^přednáška_ »Strakonické dudy v literatuře a v lidovém podání českém«. Švanda, dudák v Hostivaři (Sdružení agr. dorostu) dne 1. září. Švanda dudák v Kosmonos ich (Sokol a místní odbor Nár. Jedn. Severoč.), dne' 7. září. Liteň, ďne 15. září, dvě besedy. Švanda dudák na Mělníce (Sokol), dne 21. září. Švanda dudák v Sušici dne 27. září (Spolek ku podporování chudých studujících). Švanda dudák v Horažďovicích (Sokol) dne 28. září. Švanda dudák v Č. Buděj ovicích (Sokol), dne 29. září. Švandla dudák v Novém Strašecí (Sokol, okr. sdružení agr. dorostu), dnle 5. října. Švanda dudák v Přelouči (Sokol), dine 6. října. »Hrály dudy« (Sokol) v divadle »Urania«, P r aha-VIL, přednáška »Dndy za starých časů a v podánlí lidu českého«, dne 11. října. Švanda dudák na přastkách_ v Rychnově n. Kn. (Sokol), dne 12. října. Švanda dudák v Žamberku (Sokol), dne 13. říjma. Švanda dudák na hodech ve Velkém Meziříčí (»Světlá«), dne 20. října dvě přednášky »Švanda, dudák v literatuře, uiměnií a v lidovém padání«. Švanda dudák ve V o d ň an ech a v Protivíniě (Sokol), dne 26. a 27. října, všude dvakráte.

1918. Republika Československá. Dne 3. listopadu (Sokol) ve Dvoře Králov é., Dne 9. listopadu v B a k o v ě. Dne 10. listopadu (Sokol) v Turnově, Dudáeká beseda dvakráte. Důe